Inicio Noticias ALUMNAT DE L'IES PERE IBARRA CELEBRA EL DIA DE LA DONA
ALUMNAT DE L'IES PERE IBARRA CELEBRA EL DIA DE LA DONA PDF Imprimir Correo
Escrito por Administrator   
Martes, 02 de Mayo de 2017 20:39

Un grup d'alumnes de 1rESOC, 3rESOA, 3rESOC, perruqueria i estètica i 2nBATX d'humanitats participa en la commemoració del dia de la dona.

L'activitat del dia de la dona realitzada a la sala d'actes del nostre centre va ser presentada per Noèlia Garcia i Cristina Riera de 2nBATXH. A més a més, totes dues van participar en la lectura d'un text Hoy he recibido flores hoy, on es narra la història d'una dona que mor a mans del seu maltractador per no denunciar-lo i considerar que després de les pallisses que rep se'n penedirà. Amb això, es va enviar un missatge d'ajut i de suport a totes les dones maltractades i un de rebuig cap a la violència de gènere.

 

L'actuació va continuar amb un repàs de dones il·lustres de la història, ben caracteritzades per les nostres alumnes de 1rESOC, gràcies al treball de l'alumnat de perruqueria i estètica i del seu professorat. Així doncs, Blanca Roman va llegir un fragment de Hatsepsut (dona faraó), Alícia Espinosa va parlar sobre Hypatia d'Alexandria (filòsofa neoplatònica) i Sofia Chazarra va representar a Mme. Lavoisier (química). A continuació, Ana Mª Nolasco ens va parlar sobre Frida Kalho (pintora), Lucia Más ens va informar sobre Lucrècia Borja (filla del Papa Lluna) i finalment, Cristina Irles ens va parlar sobre Caterina Albert (escriptora).

Seguidament, l'alumnat de 3rESO A, Zaira Gallardo, Rocio Prieto, Marina Más, Luis Miguel Berna Miguel A. Valverde, Ziqiang Ye i l'alumnat de 3rESOB, Wissem Fekih, Brenda Medina, Alba Olivares, Antoni Más i Jaime Rivera van oferir una coreografia de la cançó Young hearts run free. S'hi van representar de forma paròdica les tasques domèstiques, totalment intercanviables pels dos sexes.

Finalment, les presentadores Noèlia Garcia i Cristina Riera van llegir diverses opinions, de personatges cèlebres, sobre la dona ( Confuci, Simone de Beauvoir, Cervantes...)

 

 

Marian Arnandis Gallart (dept. valencià)

Última actualización en Martes, 02 de Mayo de 2017 21:08
 
 

imagenes instituto

DSC_0099.JPG

Participación ciudadana Alicante

Desde la Brigada Provincial de Seguridad Ciudadana del CNP, y como ampliación a las charlas para padres realizadas a lo largo del curso, se recomiendan las siguientes páginas web para la protección de menores en Internet:

http://www.protegeles.com

http://www.red.es

http://www.pantallasamigas.net

http://www.chaval.es

http://www.alia2.org

http://www.inteco.es